Laden Evenementen

Ralph de Jongh

De Jongh studeerde in 2003 af aan de Universiteit van Amsterdam als wijsgeer kunst en cultuur, Antieke Chinese wijsbegeerte met betrekking tot de plek van muziek in de samenleving. De Jongh speelt sinds 1990 gitaar en zingt en schrijft eigen nummers. Daarnaast is hij actief als kunstschilder.

Hij werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards die hem uitnodigde als zijn voorprogramma van 2006 tot 2008, ook speelde hij in 2007 in het voorprogramma van Normaal en in 2001 in het voorprogramma van Peter Green.

Zijn eerste band vormde hij in 1992 samen met Harmen Fraanje: The Blue Band, daarna volgden The Three Nobody’s en de The Furious Freaking Dales. In 2010 ontstond Ralph de Jongh & Crazy Hearts met gitarist Christof Bauwens, bassist Jasper Mortier, drummer Marcel Wolthof, saxofonist en percussionist Arend Bouwmeester en toetsenist Bas Mulder. De Ralph de Jongh Band bestaat uit: Ralph de Jongh (zang, gitaar, mondharmonica), Maarten Ouweneel (gitaar), Joost Verbraak (trompet, trombone, percussie), Arie Verhaar (drums), Rogier Hemmes (bas), Ewa Pepper (viool), en Arend Bouwmeester (saxofoon, klarinet, percussie).

In 2010 won De Jongh de Dutch Blues Award voor ‘Best vocal’ georganiseerd door de Dutch Blues Foundation. Als gevolg daarvan vertegenwoordigde hij Nederland op de International Blues Challenge in Memphis in 2011 en 2015.

2017 was een productief jaar met diverse exposities, 130 optredens en zes nieuwe albums. In december trouwde De Jongh met Monique Anderson in Borger op het podium tijdens een optreden in Cultuurpodium VanSlag.

Het album Quantum werd in 2018 live opgenomen in de studio. Alle nummers werden door De Jongh geïmproviseerd. De cd heeft nauwelijks overdubs. Op deze plaat zijn naast De Jongh te horen: Marcel Wolthof op drums, Moon Anderson als zanger, Nico Heilijgers op bas, Leon van Etten op drums, Almar Fernhout op gitaar en Michel ten Hoope op bas. Ten Hoope overleed in 2019 net voor het uitbrengen van de cd.

De cd Bluezy werd opgenomen tijdens een radio-uitzending van Nico ‘Bluezy’ Bravenboer bij RTVRidderkerk. Medemuzikanten zijn Ewa Pepper op viool, Max Joosten op mondharmonica en Freek Prins op cajon.

Op 8 augustus 2019 nam De Jongh enkele tientallen nummers op in studio Kisjes te Dalfsen. Alles werd in één take opgenomen en ter plekke gemixt en gemasterd. Het resultaat is het vierdelige album Roadtrippin, met De Jongh op gitaar en mondharmonica, Moon Anderson voor het slagwerk, Nico Heilijgers op bas, Elmore James van Dodewaard op drums en Chiron Schut op gitaar. Op de vierde cd staan een drietal liveopnamen van Omroep Friesland, met op drums Arie Verhaar en op gitaar Tim Birkenholz.

Tussen april 2020 en maart 2022 verscheen een groot aantal nieuwe albums met studio- en liveopnamen uit 2019-2022. De Jongh speelt hierop solo en met diverse bands in verschillende samenstellingen. Om de kosten te drukken, verschenen de cd’s in een sober kartonnen hoesje in een oplage variërend van 50 tot 100 stuks.

Op 14 Oktober is hij in Under the Bridge te bewonderen.

Voor meer informatie, bekijk de Officiële site van Ralph.

Ralph de Jong live in Under the Bridge

Deel dit evenement met al je vrienden!