Laden Evenementen

Sweet Bourbon

De Nederlandse band Sweet Bourbon werd opgericht begin 2014. Leden van het eerste uur zijn Martijn Cuypers (drums) en Chris Janssen (gitaar). Na enige bezettingswisselingen werd de line -up definitief met het aantrekken van Willem van der Schoof (toetsen), Roeland van Laer (bas) en René van Onna (leadzang). Om de sound wat smeuïger te maken trok Sweet Bourbon twee achtergrondzangeressen aan: Marjolein de Buijzer en Eudia Purperhart. Zij zijn te horen op de in 2015 opgenomen live-cd ‘Live at Trianon’. Zij stopten met de backings door drukke werkzaamheden waarna Sweet Bourbon in Sonja Walters en Suzan Wattimena puike vervangers vond. Wat later voegde Laura van der Vange zich bij de band en ontpopte zich als een prima stand-in Bourbonnette.


Sweet Bourbon & the Bourbonnettes maakt muziek die gerust gekwalificeerd mag worden als ‘a new blues sound’. Behalve de bluesy basis van een aantal nummers, zijn ook invloeden te horen uit de rock-, funk-, soul en pophoek.


Behalve de Sweet Bourbonsongs speelt de band ook bewerkingen van klassiekers uit diverse stromingen. Lynyrd Skynyrd, the Allman Brothers en Humble Pie worden met veel passie en originaliteit uitgevoerd.

Deel dit evenement met al je vrienden!